Helpdesk

Onze  helpdesk

Een nieuwe wet en nieuwe procedures, ga er maar aanstaan tijdens je dagelijkse werkzaamheden. De Wkb gaat gevolgen hebben voor bouwbedrijven en de manier waarop zij registreren.


Om deze reden bieden we als Nanoc Inspecties BV een klantvriendelijke helpdesk aan. Het aanspreekpunt dat jou opweg kan helpen of waar je tegen een kleine vergoeding ondersteuning kunt krijgen bij het voorbereiden op de WKB.  Via telefoonnummer 085 08 610 51 word je doorverbonden met Carla, onze servicedesk specialiste. Waar nodig zal zij inhoudelijke specialisten met jou in verbinding brengen. Daarnaast verzorgen we via Raad Academy BV verschillende trainingen.

Hoe werkt dat dan?

Plan en WKB

Iedereen moet wennen aan een nieuw stelsel. Maar eigenlijk is er in vergelijking met het bouwbesluit niets nieuws onder de zon. Enkele regels zijn aangescherpt in de BBL (Besluit bouwwerken leefomgeving)

en daar is een overzichtelijk mutatie document beschikbaar voor.  Wij hebben alst doel om jou als bouwonderneming te ondersteunen en te informeren over waar je mee te maken gaat krijgen. 

We kunnen dat niet voor niets doen maar we hanteren hier klantvriendelijke tarieven voor. 

Bouwtekeningen
Specialisten aan het werk

Kostenefficient werken

We schreven het al, kostenefficientie is key!

Bouwen is voor de consument al duur genoeg. 

Daarentegen moet je als bouwonderneming jezelf aan de bouwregels houden en moet je jezelf dus doorontwikkelen om zo snel als mogelijk volgens de WKB te werken. Voor nieuwbouw betekent dit per       1 januari 2024 en voor verbouwingen is de datum       1 juli 2024. Tot die tijd is er de mogelijkheid om te oefenen met een extra vergoeding van de rijksoverheid die kan oplopen tot 6000,- voor jou en een kwaliteitsborger. 

Insepectie  /controle tijdens de bouw

Hulp op locatie

Heb je ondersteuning en hulp nodig op locatie dan komen onze borgers je graag uitleggen waar de werkwijze gaat veranderen en kun je afspraken met hen maken over het uitvoeren van proefprojecten. 

De Kwaliteitsborger zal ook tijdens proefprojecten zijn onafhankelijke rol innemen. en alles registreren.

In deze fase kunnen we nu nog een adviserende positie innemen over waar het beter kan, dit om het straks echt goed onder controle te hebben. 


Per slot van rekening moeten we straks samen optrekken.

Een betrouwbare onderneming

We zijn als een van de weinige ondernemingen gecertificeerd volgens de BRL5019 en dan voor de volledige Scope van de BRL5019. Dat betekent dat we álle onder de WKB vallende expertise in huis hebben en wij je volledig van dienst kunnen én mogen zijn. 


Bel onze HelpDesk voor vragen of ondersteuning.


085 08 610 51